من توریستم بزرگترین پرتال گردشگری
پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۶
بازدید :
817

غذای ترکی




غذای ترکی

می‌گویند که در جهان، سه نوع غذای اصلی وجود دارد: ترکی، چینی و فرانسوی؛ و از میان این‌ها، غذاهای ترکی بیشتر دندان‌گیر است.

معروف‌ترین

غذای ترکی

، کباب است که هم به صورت تاس‌کباب و هم به صورت بریان درست می‌شود. هر ناحیه از ترکیه، کباب مخصوص خود را دارد. برای مثال، شیش‌کباب یکی از معروف‌ترین کباب‌های شناخته شده در جهان است که با تکه‌های گوشت گوسفند که روی ذغال بریان شده، تهیه می‌شود. دونر کباب، یک رول بزرگ گوشت گوسفند است که در سیخی موازی با آتش می‌چرخد. علاوه بر این کباب‌های معروف، دیگر غذاهای گوشتی ترکیه از قبیل آلانازیک، تندیر و انواع کوفته هم خوردن دارد.

بادمجان یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه‌ی غذاهای ترکی است که در غذاهایی مثل گارنی یاریخ (شکم‌پاره)، سالاد و دلمه‌ی بادمجان به کار می‌رود. یکی از محبوب‌ترین غذاهای بادمجانی، پیش‌غذایی است به نام امام بایلدی که از ترکیب بادمجان، پیاز، سیر و گوجه‌فرنگی درست می‌شود و سردش خوش‌مزه‌تر است.

بورک از دیگر غذاهای مخصوص ترکی است که در واقع کلوچه‌ی گوشتی لذیذی است که لایش با گوشت و پنیر یا سیب‌زمینی پر شده است.

دلمه در ترکیه تقریباً شبیه دلمه‌ی خودمان است، اما مزه‌اش کمی فرق می‌کند و به جای پیش‌غذا می‌خورندش. جز دلمه‌ی برگ‌مو و کلم و فلفل‌سبز که برای خورندگان ایرانی غریبه نیست، ترک‌ها با کنگرفرنگی و کلم درسته هم دلمه‌های خوش‌مزه‌ای طبخ می‌کنند.
علاوه بر غذاها، شیرینی‌های ترکیه هم برای خودشان اسم و رسمی دارند. سولتاج، تاووک گوگسو، کازاندیبی، حلوا و کلوچه‌های کادایف از جمله‌ی این شیرینی‌های معروف‌اند. اما از همه مهم‌تر، باقلوای ترکی است که بین هم‌وطنان خودمان هم کم خواستار ندارد.

از بین نوشیدنی‌های ترکی، می‌توان چای و قهوه‌ی ترکی، عیران، شیرا، سالگام، ساهلیپ و بزا را نام برد. قهوه‌ی ترکی از همه‌ی این نوشیدنی‌ها معروف‌تر و البته تلخ‌تر است. این قهوه در فنجان‌های کوچکی بدون شکر سرو می‌شود و غلیظ‌تر از سایر قهوه‌هاست.

یک وعده غذای کامل در رستوران‌های ترکیه، با یک سوپ شروع می‌شود. این سوپ معمولاً سوپ عدس است و کنارش هم انواع زیتون، پنیر، ترشی و... می‌آورند؛ بعد از آن غذای اصلی سرو می‌شود که معمولاً با گوشت تهیه شده؛ اما وقت صرف مخلفات پای غذا، آدم باید مواظب باشد که جا برای غذای اصلی هم بماند.